Ravago Greece

Ravago Group

Όταν ο Raf Van Gorp ίδρυσε τη Ravago το 1961, του δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσει τις εγκαταστάσεις μιας δυναμικής εταιρείας στο Arendonk του Βελγίου. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να επεξεργαστεί τη φωτεινή ιδέα που είχε: την ανακύκλωση απορριμμάτων παραγωγής από τις πετροχημικές εταιρείες παραγωγής πλαστικών. Από εκεί, η εταιρεία εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο πάροχο υπηρεσιών στην πετροχημική βιομηχανία ως πρώτος διανομέας και μεταπωλητής πλαστικών ρητινών. Η παράλληλη μετακίνηση του ενδιαφέροντος της εταιρείας και προς την παραγωγή και τη διανομή δομικών προϊόντων εγγυήθηκε μια δεύτερη γραμμή εσόδων στην Ευρώπη. Σήμερα, ο Όμιλος Ravago είναι ο νούμερο ένα πάροχος υπηρεσιών στην παγκόσμια αγορά πλαστικών, καουτσούκ και χημικών προϊόντων.

Ravago_original (1)
Το όραμά μας

Να είμαστε στην καρδιά της ζωής σας

Επιδιώκουμε συνεχώς να έχουμε θετικό αντίκτυπο σε κάθε στάδιο της ζωής των ανθρώπων. Με αυτό εννοούμε όλους τους ανθρώπους που συνδέονται μαζί μας με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο: εργαζόμενοι, πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες, κοινότητες και κοινωνία. Συνεπώς, η Ravago θα επενδύσει και θα αναπτύξει επιχειρήσεις που έχουν αξιοσημείωτη παρουσία και θετικό αντίκτυπο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Όπως: βελτίωση της ζωής όλων με τα υλικά μας, από πάνες κατά τη γέννηση μέχρι ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία. Μεταβαίνουμε στην ψηφιακή τεχνολογία για να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας πιο εύκολη, δημιουργώντας έναν ευέλικτο, υπεύθυνο και συνδεδεμένο χώρο εργασίας για τους εργαζόμενους. Παράλληλα, εργαζόμαστε σκληρά για να ελαχιστοποιήσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των υλικών μας, όσο επίσης ασχολούμαστε με τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Η αποστολή μας

Αφοσιωμένοι στους συνεργάτες μας για να δημιουργήσουμε και να παραδώσουμε τα ποιοτικότερα υλικά και υπηρεσίες

Σε κάθε ρόλο στην εταιρεία, βάζουμε τους συνεργάτες μας πρώτους, καθώς πιστεύουμε ότι είναι βασικός ο ρόλος τους σε αυτό που επιτυγχάνουμε. Συνεργάτες είναι οι προμηθευτές και οι πελάτες μας, καθώς και όλοι οι άλλοι οργανισμοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε για να επιτύχουμε την αποστολή και το όραμά μας.

Ανακυκλώνουμε και κατασκευάζουμε υλικά για να ολοκληρώσουμε το χαρτοφυλάκιό μας και προσφέρουμε μια υποδομή τελευταίας τεχνολογίας για διανομή μέσω αποτελεσματικής αλυσίδας εφοδιασμού, τεχνικής τεχνογνωσίας και επιχειρηματικής υποστήριξης.

Αναγνωρίζουμε ότι τα υλικά μας μπορούν να βλάψουν τον πλανήτη. Ωστόσο, έχουμε μια υπόσχεση βιωσιμότητας και επικοινωνούμε για τις πρωτοβουλίες που κάνουμε για βελτίωση και τις φιλοδοξίες που έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Δεσμευόμαστε επίσης να επενδύουμε στις διαφοροποιημένες επιχειρήσεις μας και στους συνεργάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε – εξετάζουμε μακροπρόθεσμα κατά την ανάπτυξη της επιχείρησης, όχι βραχυπρόθεσμα κέρδη. Αναγνωρίζουμε ότι η αύξηση της διαφορετικότητας των εργαζομένων είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον μας και ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί, η δέσμευσή μας είναι να είμαστε διαφανείς στις πρωτοβουλίες.

Διαβεβαιώνουμε τις συνεχείς επενδύσεις για το σεβασμό της εθνότητας, την ισορροπία των φύλων και την υποστήριξη διαφορετικών γενεών. Δεν θα κρίνουμε τους συναδέλφους και τους συνεργάτες από το πώς μοιάζουν, από πού προέρχονται ή τι πιστεύουν. Αντίθετα, οραματιζόμαστε κάθε συνάδελφο να εμπλουτίζει την οικογένεια Ravago και να συνεισφέρει στην ποικιλόμορφη κοινότητα που εκπροσωπούμε.

Θέλουμε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας με και μέσω των ανθρώπων μας, παρέχοντας στους ανθρώπους μας καθημερινά ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να μάθουν, να αισθάνονται καλά και να αναπτύσσονται.

Οι αξίες μας

Οι αξίες που
μας καθορίζουν

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της, η Ravago έδινε πάντα ιδιαίτερη έμφαση στις αξίες της: ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας, επαγγελματισμός, επιχειρηματικότητα και ταπεινότητα. Πρόκεινται για τις βασικές αρχές της εταιρείας που καθορίζουν ποιοι είμαστε, τι αντιπροσωπεύουμε και πώς θέλουμε να μας αντιλαμβάνονται. Για εμάς, το να παραμένουμε πιστοί σε αυτό που είμαστε είναι ζωτικής σημασίας. Όχι μόνο επειδή αυτό ήταν το όραμα του Raf Van Gorp για την εταιρεία, αλλά επειδή έχει αποδειχθεί ότι είναι το θεμέλιο της επιτυχίας της Ravago και παράλληλα καθορίζει το μέλλον μας.

Ανθρωποκεντρικός Χαρακτήρας

Ο ανθρωποκεντρικός μας χαρακτήρας περιλαμβάνει μια σεβαστική και στοχαστική προσέγγιση προς τους ανθρώπους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Κάθε εργαζόμενος συμβάλλει στη δημιουργία ενός αξιόπιστου, ασφαλούς και συνεργατικού περιβάλλοντος που ενσωματώνει ηθική συμπεριφορά, φροντίδα ο ένας για την ευημερία του άλλου και σεβασμό για όλες τις πτυχές της διαφορετικότητας. Η προσωπική προσέγγιση έναντι των εργαζομένων και άλλων ενδιαφερόμενων επιτρέπει τις μακροπρόθεσμες σχέσεις στις οποίες βασίζει την στρατηγική της η εταιρεία.

Επαγγελματισμός

Λόγω του επαγγελματισμού μας, συνδυάζουμε αιχμηρή και επιχειρηματική λήψη αποφάσεων, μη διακυβεύοντας τη δομή και την επαγγελματική μας στάση απέναντι στους συναδέλφους και τους μετόχους Ο επαγγελματισμός προϋποθέτει να θεωρείς τον εαυτό σου υπεύθυνο για τις πράξεις, τα λόγια και τις σκέψεις σου, χωρίς να θέτει ποτέ σε κίνδυνο την ηθική σου πυξίδα στην πορεία της επαγγελματικής σου καριέρας. Αυτή η αξία είναι θεμελιώδης για μακροπρόθεσμες συνεργασίες.

Επιχειρηματικότητα

Η επιχειρηματική μας αξία βασίζεται στην ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο να δημιουργήσει αξία για την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να υπερβαίνουν το αντικείμενο εργασίας που τους έχει ανατεθεί για να βελτιώσουν το επαγγελματικό τους περιβάλλον, και θα πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη να το κάνουν. Για να λειτουργήσει η επιχειρηματικότητα, οι αποτυχίες θα πρέπει να θεωρούνται ευκαιρίες μάθησης στον επαγγελματικό τομέα. Αποτυγχάνουμε μόνο αν δεν προσπαθήσουμε.

Ταπεινότητα

Η ταπεινοφροσύνη βασίζεται σε δύο αλληλένδετες αρχές: την εξωτερική διακριτικότητα και την εσωτερική υπερηφάνεια. Η στρατηγική της Ravago για τη διατήρηση διακριτικής στάσης δεν είναι μόνο προσωπική επιλογή του οικογενειακού μας μετόχου, αλλά και στρατηγική απόφαση. Αυτή η αξία αναγνωρίζει εσωτερικές επιτυχίες και πρωτοβουλίες ενθαρρύνοντας παράλληλα ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποί μας μπορούν να ευδοκιμήσουν. Η επιχείρηση της Ravago βασίζεται σε μακροχρόνιες συνεργασίες, και αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να καλωσορίζουν τις απόψεις και τις προοπτικές των άλλων οι οποίες και να γιορτάζονται μαζί.
Δέσμευση Βιωσιμότητας

"Θέλουμενα δώσουμε πίσω στον κόσμο ό,τι μας δόθηκε"

During its evolution, Ravago has always put relentless emphasis on its values: human focus, professionalism, entrepreneurship, and humility. These are not just buzzwords, but the company’s core principles that define who we are, what we stand for, and how we want to be perceived. For us, staying loyal to who we are is crucial. Not only because this was Raf Van Gorp’s vision for the company, but because it has proven to be the foundation of Ravago’s success, and because it will define our future.

Αριστεία στην ανακύκλωση

Δίνοντας στα απόβλητα μια δεύτερη ζωή, έτσι ξεκίνησαν όλα για την Ravago. Όταν ο ιδρυτής μας Raf Van Gorp είδε τις δυνατότητες των απορριμμάτων, άρχισε να ανακυκλώνει avant-la-lettre. Σήμερα, ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανακύκλωσης πλαστικών, η Ravago συνεχίζει να ξεπερνά τα όρια στις τεχνολογίες και τις εφαρμογές ανακύκλωσης. Μέσω της τεχνολογικής προόδου, είμαστε σε θέση να ανακυκλώνουμε όλο και περισσότερα είδη πλαστικών απορριμμάτων. Μαζί με τους κατασκευαστές προϊόντων, βοηθάμε στο σχεδιασμό για ανακύκλωση και στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών για ανακυκλωμένα πλαστικά. Βήμα προς βήμα, η Ravago εργάζεται για να λύσει το ζήτημα των πλαστικών απορριμμάτων και να κάνει τα πλαστικά πραγματικά κυκλικά.

Συμμετοχή της κοινότητας

Από τα πρώτα χρόνια, η επιστροφή στην κοινότητα έχει ενσωματωθεί στο DNA της Ravago. Οργανώνουμε και υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες είμαστε παρόντες και ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους μας να συμμετέχουν ενεργά. Η Ravago κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιατρική έρευνα, την εκπαίδευση και την οικοδόμηση κοινότητας.

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Σε έναν κόσμο όπου οι φυσικές καταστροφές και οι εξαλείψεις ζώων είναι πολύ συνηθισμένες, προσπαθούμε να κάνουμε το ρόλο μας ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμα που αφήνουμε στον πλανήτη μας και εξισορροπώντας ενθαρρύνοντας καινοτόμες πρωτοβουλίες για την προστασία του. Έχουμε επενδύσει στην ηλιακή, τη βιομάζα και την αιολική ενέργεια για να διασφαλίσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που καταναλώνουν τα εργοστάσιά μας είναι ανανεώσιμη. Βελτιστοποιούμε συνεχώς το δίκτυο των αποθηκών μας προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε την απόσταση που πρέπει να διανύσουν τα προϊόντα μας. Το τμήμα κτιριακών λύσεων μας κατασκευάζει μονωτικά υλικά για την καλύτερη μόνωση των σπιτιών, με αποτέλεσμα χαμηλότερους λογαριασμούς ενέργειας και λιγότερες εκπομπές άνθρακα. Μαζί με τους υπαλλήλους μας ξεκινάμε έργα, μικρά και μεγάλα, για να προωθήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους – από τη φύτευση δέντρων και την εγκατάσταση κυψελών, μέχρι την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης και τον καθαρισμό των απορριμμάτων.

Στρατηγικές Συνεργασίες

Με το να είναι ο ενδιάμεσος μεταξύ της χημικής βιομηχανίας και των παραγωγών προϊόντων, η Ravago βρίσκεται σε μοναδική θέση να συνεργαστεί και με τις δύο πλευρές για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και καινοτόμων λύσεων για τη βιωσιμότητα. Συνεργαζόμαστε με προμηθευτές για να εισαγάγουμε ανακυκλωμένες παλέτες και σακούλες στην αλυσίδα εφοδιασμού και να επινοήσουμε μορφές υλικοτεχνικής ενοποίησης προκειμένου να εξαλειφθούν οι μεταφορές με φορτηγά. Μαζί με τους πελάτες μας, έχουμε αναπτύξει τρόπους για να μειώσουμε το βάρος και συνεπώς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων τους, να ενσωματώσουμε ανακυκλωμένα πλαστικά ή βιοπλαστικά σε αυτά ή να τα κάνουμε πιο εύκολα ανακυκλώσιμα μετά τη χρήση. Στο επιχειρηματικό μας πνεύμα και με γνώμονα τον αντίκτυπο, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε κατά μήκος της αλυσίδας αγαθών για να κάνουμε τον κλάδο μας πολύτιμο για την κοινωνία.

Facts & Figures

Today, the Ravago Group represents over 6,600,000 metric tons of annual polymer sales serving more than 50,000 active customers through 325+ locations across more than 55+ countries worldwide. Ravago’s production competence consists of 45+ manufacturing facilities of which 19 recycling and compounding plants in North America, Europe, Asia and Africa with a combined annual capacity of over 775,000 metric tons; 13 production plants in Europe that are offering finished product solutions for the building sector and 7 plants and 6 application laboratories for our Chemicals business. This all would not have been possible without the help of its 8,000 employees. 

1 m
Tons annual polymer sales
1 k
Employees
1 k
Active customers
1
Countries